onsdag 23 mars 2016

PodCon 209 - Actual Play: Generation del 4. Avslutningen!

Tema: Actual Play IV

Deltagare: Nils, Simon, Håkan och Mikael

Avslutning för kampanjen i Generation.
Handlingen utspelar sig i september 2001.
Hoppas det smakar!
14 kommentarer:

 1. Riktigt bra episod, måste säga att jag fastnat! Kändes nästan som lite radioteater där en stund, på ett bra sätt. Gillar hur scenerna snabbt kommer till konfliktens essens.

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra episod, måste säga att jag fastnat! Kändes nästan som lite radioteater där en stund, på ett bra sätt. Gillar hur scenerna snabbt kommer till konfliktens essens.

  SvaraRadera
 3. Det är riktigt bra träning att "tvingas" spela ett spelpass på kort tid tycker jag, eftersom man, precis som du säger, måste ta sig snabbt till kärnan av konflikter. Tycker jag har mycket nytta av det sen när jag spelar "vanliga" kampanjer- man går inte och håller på grejer lika länge, utan kan mer se hur man kan utnyttja varje scen. Tyckte själv det kändes som ett riktigt bra kampanjavslut och blir väldigt sugen på att starta upp ett nytt Generation. Vi har pratat fram och tillbaka kring hur vi ska göra med actual play i nästa sässong av podcon, om vi ska strunta i det, köra något med mer "magi och monster" eller köra en ny omgång Generation men börja om på typ 1600-talet. Just nu lutar det åt det sista alternativet eftersom vi tycker det verkar roligast.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Gör det asap! Högsta formen av underhållning, sista avsnittet var helt otroligt!

  SvaraRadera
 6. :) Tack, fan vad kul att höra! :)

  SvaraRadera
 7. Håller med om att senaste avsnittet var grymt. Hittills bara överträffat av det första spelexemplet. För framtiden hoppas jag istället på något nytt. Att ni utmanar er och överger komfortzonen. Generation är gjort nu. Helst skulle jag se att ni testar ett nytt indiespel varje gång. Typ Fiasco, My life with Master, SOTH etc. Det skulle både vara underhållande OCH utbildande i det att ni visar vilka andra spel som finns, bortom de glättiga fyrfärgstryckspelen från de stora företagen.

  SvaraRadera
 8. Jättebra respons, tack! :)

  SvaraRadera
 9. Mer Generation!!! Gillar alla era avsnitt med actual play tar podden till en helt ny nivå.

  SvaraRadera
 10. "Generation är gjort nu"

  Vad är det för en tramsig kommentar. Generation var grymt och kan bli grymt minst en vända till. Varför måste man byta koncept direkt bara för att det var bra? Spelar du aldrig samma spel flera ggr?

  SvaraRadera
 11. Jag skrev mina önskemål. Ja, Generation är bra men jag ser hellre att man provar något nytt än kör mer av samma. Nytt har ett egenvärde för mig. Jag tror och hoppas att många lyssnar och tror hobbyn skulle må bra av att upptäcka att det finns massor av andra mindre bra spel som ännu inte spridits tillräckligt i Sverige. Jag är inte bara ute efter en solid AP utan är övertygad om att man kan lära massor (både som lyssnare och spelare) av att testa nya system och sätt att spela. Jag tror också att det är lätt att fastna i vanor (oavsett om det är spel eller tandkrämsmärken) och att man därmed missar massor med bra saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...eller så slipper man massa dåliga saker...

   Radera