tisdag 22 mars 2016

Oktoberlandet

Kickstartern för Oktoberlandet är igång. Jag (Nils) är en av tre författare och har huvudansvar för att skriva äventyr. En lång kampanj är planerad. Introduktionsäventyret finns i regelboken och de två följande äventyren ligger färdigskrivna i min dator. Totalt kommer kampanjen Röd måne över Leongrad bestå av fem delar. Hoppas du gillar spelet! Själv fastnade jag för den magiska ryska världen redan när första versionen kom ut och skrev en recension på Dagens Bok. Det blev även tre äventyr som lades ut som pdf:er på hemsidan. Spelvärldstexterna är skrivna inifrån världen och jag har sedan första läsning velat veta vilka hemligheter som döljer sig bakom Christians texter. Nu får jag chansen att både läsa hans vision och bidra med min egen. Spana in den snygga filmen på kickstarter-sidan!

4 kommentarer:

 1. Finns det något sätt att få grepp om skrivna delar av Röd måne över Leongrad? Boken (liksom novell-/essäsamlingen som Christer gav ut parallellt) är fenomenalt fina både till utseende och innehåll. Lite trist att Kickstartern inte nådde liiite längre.

  SvaraRadera
 2. Kampanjen kommer bli väldigt mycket tydligare när andra delen (Najaden) kommer i oktober. I stort kan man säga att det är en kampanj som planerats för fem delar och kommer ta rollpersonera över stora delar av landet. Den sista najaden är skriven för att fungera ihop med Lintovaffären, lite som Trakorienboken och Oraklets fyra ögon, och jag hoppas det kan bli på samma sätt med kommande äventyr. Vad är det mer du skulle vilja veta? / Nils

  SvaraRadera
 3. ... fint att läsa att arbetet går vidare — kommer kampanjen att tryckas och gå att köpa hos Fria Ligan?

  SvaraRadera
 4. Äsch, Nils, jag bakspårade mejlen från Kickstartern och frågar såhär istället: Är planen fortfarande att ge ut det materialet som ni skissade inför Kickstartern? Det var ju ett gäng titlar inklusive kampanjen, monsterbok och avancerade regler.

  SvaraRadera