söndag 19 juli 2015

Play LovecraftTjena alla monsterdiggare! Testspelade ett (nerbantat) Play Lovecraft med Andreas Igår, riktigt roligt! Play Lovecraft är ett berättande spel jag skissat på ett tag, som (beskrivande mer än rollspelande) bygger en berättelse i trogen Lovecraft-anda. 
När en huvudroll dör/blir galen/konverterar/försvinner så kastas denne/denna in i backstoryn och blir en av dem som försökt finna sanningen men misslyckats. Den nye huvudrollen startar om som om historien börjar där istället. Man bygger en scen utifrån vissa klassiska Lovecraftska arketyper och letar sig vidare i berättelsen. Efter att de olika scenerna spelats ut pusslar man ihop historien till en helhet.

Vi fick följa den själsligt utmattade studenten (tillika amatörpoeten) Leonard Baldwin och hans upplevelser på ett universitetsområde i norra England 1926, parallellt med Leonards anfader Gavin Bordonne, och dennes ockulta försök 1795. Poetiskt nog gick de båda samma öde till mötes och fick faktiskt dela dimension till sist! :)
Jag ska fixa till formuläret som fortfarande inte funkar o sen lägga upp det här för den intresserade. Det blev oavsett en riktigt kul kväll o en kittlande berättelse så jag är hoppfull.

/Romanski

1 kommentar: