tisdag 16 juni 2015

PodCon äventyr 110 - Trollspel i tomteskogen

Tema: Kampanjavslut och PodCons säsongsavslut

Deltagare: Roman, Nils och Håkan

Sista avsnittet för den här säsongen (Vilken vi pretentiöst kallar "Uppvaknandet"). Vi tar en kort paus och återkommer snabbare än ni kan säga "supercalifragilisticexpialidocious!" med tydlig skånsk dialekt.

Berättar om slutet på en kampanj vi spelat.Vad har vi gjort i PodCon? Vad ska vi göra mer av och vad ska vi sluta med?

Tyck gärna till, kära lyssnare! Vi gör den här podden tillsammans med er.

God spis och smaklig sommar!


15 kommentarer:

 1. Tack för en väldigt intressant och underhållande pod! Bästa svenska rollspelspoden jag hört, ni balanserar fint mellan allvar och humor och lyckas diskutera rollspel seriöst utan att ta er själva på alltför stort allvar (eller?) Hoppas på fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Riktigt kul att höra! Fortsättning blir det absolut, och nog balanserar vi lite på prettogränsen ibland ;)

  SvaraRadera
 3. Glad sommar på er! Jag älskade det mousserande rävpiss-influerade flams-slutet.

  Jag ser gärna blogginlägg om vad ni spelar just nu, och andra kortare uppdateringar. Vore också härligt att få ta del av äldre material som ni berör. Gärna Romans ubåtsäventyr, men det behöver inte vara så snyggt, bra och genomarbetat. Det räcker med lite smått och gott. Massmördaralvens rollformulär, en sida anteckningar från ut-och-invända världen-kampanjen. Lite sådana godbitar.

  När det gäller gäster vore det kul om några av dem ni spelar med då och då dök upp.

  Men mitt största önskemål är fler bitar av actual play. Alltså när man får höra när ni spelar. Jag älskade ert "relationsskräck i sommarstugan"-äventyr! Otroligt inspirerande för en gammal avdankad spelledare.

  Tjohoo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yrvi! Vilken pepp du kommer med, jag känner mig stärkt i motivationen att sätta samman gamla grejer, har gjort ett gäng fiascon också som jag tänkte lägga ut, bakgrundsljud från olika miljöer, småsvenarion och en kampanj - SÅ SNART jag kan andas ut från min envisa skiva som inte vill bli klar. Då du Yrvi. Roligt att du gillar podden, det känns så jäkla lustfyllt!
   Kram/R

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Gött mos Rowman! Ser fram emot dina publiceringar. Lycka till med skivan, och glöm inte att hojta när den finns att lyssna på!

   Radera
 4. Glad Sommar! Då kanske vi ska återuppta de små spelrapporterna. Actual play är absolut planerat. Ska kolla med Simon om han (eller Håkan) har kvar mördaralvens rollformulär :) Bra tankar- skitbra med respons :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är sedan länge förbi, men jag har inte tagit tag i det här förrän nu! :) Jag var tydligen duktigare än jag trodde med att spara papper i god ordning, så här kommer mördaralven...
   https://drive.google.com/file/d/0B_NI_Lz8rwJudzNtMHloN3RkaUk/view?usp=sharing
   https://drive.google.com/file/d/0B_NI_Lz8rwJuSW5GOEhMU0NtZGs/view?usp=sharing

   En detaljerad genomgång av spelet, inklusive lite diskussion och analys, och ingående hur jag tänkte som spelledare, finns här:
   http://oldsite.rollspel.nu/forum/ubbthreads.php/topics/632211/[Solar%20Shadowrun]%20Like%20Dogs%20in.html#Post632211

   Radera
  2. Tackar! Ganska obehaglig snubbe... <3

   Radera
  3. Håkan spelade också honom ypperligt läskig, och jävligt irriterande, man ville vrida nacken av den lilla tönten, men samtidigt var han skitfarlig.

   Radera
  4. Ja, det var en upplevelse, den bekantskapen... :)

   Radera
 5. Jag vill bara skrika högt att detta är en av mina absoluta favoritpoddar, och att jag ser fram emot nästa avsnitt.
  Jag lyssnar gärna mer på när ni spelar och delar med er av gamla äventyrs- och kampanjminnen!
  Glad midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så underbart att höra! Glad midsommar :)

   Radera
 6. Hej och tack för en riktigt bra pod! Jag hittade er genom Rollspel.nu och befarade att ni slutat sända. Nu blev jag riktigt glad och måste fråga när nästa avsnitt kan tänkas komma ut.

  Sen måste jag säga att ert första avsnitt med spelomgången med stugan är det bästa jag hört när det kommer till rollspelspoddar och actual play. Alla andra poddar är så fruktansvärt flamsiga när de spelar (vilket stundtals även gäller mitt eget spelande) och saknar helt stämning. Det är ju det där ni åstadkommer som man vill uppleva och framförallt lyssna på! Så gärna mer spelmötes-inspelningar :)

  Så tack igen och keep up the good work!
  /Peter Malmberg
  Lund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra Peter! Vi tar som sagt ett litet sommaruppehåll men inspelningen av nästa säsong har faktiskt redan börjat. Vi vet dock att vi kommer vara bortresta i omgångar i slutet av sommaren och vill börja sända först när vi vet att vi har avsnitt så vi kan täcka "luckorna" där vi inte kan spela in. Det kommer att bli fler actual play till hösten, vi spelar Håkans eget rollspel Generation. Hoppas du har en göttig sommar och hör av dig om du har saker du tänker vi skulle ta upp i podden! / Nils

   Radera