måndag 2 mars 2020

0516 CYRUS EPIPHANY AVSNITT 16 - Antiversum Rämnar


Hej kära PodCon-lyssnare! Här fortsätter berättelsen om Antiversum och de arma hjältar som trängs därinne. Avsnittet syr ihop ytterligare trådar och konstituerar ett slags aktslut. Sista akten av Cyrus Epiphany inleds med nästa avsnitt.
Varmt välkomna till AVSNITT 16 - Antiversum Rämnar.

DETTA HAR HÄNT AVSNITT 15: LYDIAS KYSS
Vi får höra Debras berättelse från de senaste kaotiska dagarna, hur tankarna och framförallt känslorna gått. Hon kan inte förstå sina egna handlingar och har sedan hon nyss mötte Leonard, varit utom sig av ånger och förtvivlan. 
Nu ligger Lars Stenson död i cellen och Leonard vill inte veta av hennes böner, slår bort hennes önskan om förlåtelse. Vad ska hon göra?

Carlton har drabbats av märkliga och djupt skakande “pseudominnen” efter att ha smakat, om än inte ätit hela, äpplet. En oljig, vidrig smak som inte går att svälja bort. Han försöker få upp maginnehållet men bara en svart sörja kommer upp. 
Han finner sig småspringande genom cirkusens korridorer, i trupp med andra antiversiter. Längs sidorna öppnar sig nya utrymmen där Carlton kan se hur cirkusen tycks packa ner, förbereda för flykt. Högar av plånböcker, klockor och guldföremål samlas ihop i säckar. Carlton funderar på sin egen plånbok och slås av att han hade en bild av Lydia i den. Lydia… var är hon? Med stigande puls inser han att Lydia är en av de som springer i gruppen. Lydia, hans tidigare katatoniska hustru, vid vars sjukbädd Carlton suttit minst två gånger i veckan under snart 5 års tid, går nu till synes lycklig och livfull bara några meter framför honom.
Carlton tar sig framåt och rör vid henne, försiktigt för att påkalla hennes uppmärksamhet. Hon stannar till, tar honom ömsint om kinderna, ser honom förälskat i ögonen. Carlton svarar med samma beteende och de står så en stund innan Lydia böjer sig fram för att kyssa honom. Det går för fort, han skulle vilja prata med sin hustru först, men hur han än försöker få kontakt med henne eller försäkra sig om att det verkligen är hon, tycks Lydia mer intresserad av att ta igen det köttsliga som gått förlorat. Tusen tankar. Är detta fel? Nej, slår carlton fast. De ju är gifta, således sker inget orätt. Han låter det ske. 
Hon drar in honom i en springa i läderväggen och de faller omkull i mörkret, ensamma. Efter en efterlängtad, oerhörd sammansmältning ligger Carlton i vimmelkantig lycka och utmattning. Han slumrar till och vaknar ensam i den mörka läderkorridoren. Försiktigt tar han sig ut, stjäl kläder från en klädhög i loge-rummet, känner vinddrag, en flik är öppen mot Dedwoodskogen. Han uppfångar två polisers upphetsade viskningar kring den märkliga sörja som tycks vara insmetad på cirkusens ytterväggar, men väljer att fortsätta inne i cirkusen.
På avstånd ser han hur ett femtiotal människor forslar lådor och väskor genom en enorm spegel, vissa föremål svävar fram och tycks uppslukas i spegeln. Han tar sig tillbaka, medan ljud av skott kan höras på avstånd.

Köttägget är mätt. Ägget känner sig både genomsköljd och överfull. Det pågår en omsättning inom köttägget som får dess slemhinnor att knarra och spänna. Orgiens alla kroppsvätskor har fått ägget att svälla över sina tillgångar och överallt ligger utslagna orgiedeltagare i efterdyningarna av de mest otroliga samlag.
En antiversit har påbörjat att söka sätta samman lådan som ska omsluta ägget inför transporten till Estero, men märker att köttägget tycks ha vuxit. En plötslig ryckning i kedjan får antiversiten att backa och dra sin pistol. Han närmar sig försiktigt igen och drar ut kedjan som plötsligt glidit in i köttet. Med ett överjordiskt starkt ryck dras plötsligt den långa kedjan in i ägget igen, med man och allt. På några sekunder har kultisten försvunnit i köttmassan.

Dr. Gunthers har lyssnat till Douglas, Sally och Marions samtal. Allt för att utröna om några verser nämns dem emellan. Douglas tycks vara fullständigt bortom vansinnets gräns och Marions hjärna hopplöst formaterad.
Jared ger Dr. Gunthers ansvaret för logens affärer och finanser i Boston, till doktorns stora förvåning. Han vill vidare att Douglas, Marion och Elisabeth ska tas in på Danvers för fortsatt, evighetslång vård. “Så fort vi upprättat en säker förbindelse mellan oss och Antiversum så skickar vi efter er”, säger Jared, men båda vet att han ljuger. 

Abigail drömmer att hon ligger på botten av ett grunt hav, kvävningskänslor förlamar henne. Vattenytan närmar sig dock och snart kan Abigail resa sig för att finna sig stående i en gigantisk dome. I taket stora demonliknande entiteter upptagna i enorma slag. Bakom henne står många människor. Hon känner igen flera från cirkusen, och i täten står Jared och Aziz. 
“Det finns ett skimmer över allting, en möjlighet. Men det finns också en hake, en omöjlighet”, säger Jared kryptiskt. “Skimret är tiden och omöjligheten är nuet” fortsätter han, innan Abigail vaknar ögonblicken före rättegången.

Vi får höra Franca Hook och Arthur Daltons berättelse, de bakomliggande lögner och skamligheter som ligger bakom såväl Bedelia Daltons sjukdomstillstånd som Virginias utslagna tänder. Vi får också höra Alberton Chestovichs berättelse, charlatanen som försatt Bedelia i sitt ynkliga skick. I överenskommelse med maken, förlängdes behandlingen för att än mer möjliggöra Arthur och Francas sexuella möten. 
Nu sitter de alla i var sitt blodgrepp, Ohmladjan spelar ljudlöst på sin puka. Franca och Arthur kräver svar, bannar och lismar, smickrar och hånar i salig blandning. Abigail förblir lugn. “Tycker ni om sex, Mrs Hook?” undrar hon, innan hon beordrar Ohm att föra sin pappa och dennes älskarinna in i köttägget, som är liggande längst bort i den mindre ceremonisalen. 
Den vrålande charlatanen blir också nedpressad i köttägget, som börjat uppvisa en ny glupskhet. Ben som knakar och kött som mals ner i dess inre.
Då reser sig Sally och kräver en förklaring. Hon står rakryggad och vägrar ta Abigails skymfade svador. Hon utmanar Abigail genom att sätta ner foten i köttägget och svär på att Cyrus aldrig skulle ha sanktionerat denna avrättning.
Abigail envisas med att vilja ha en ursäkt för att Sally inte försökte rädda henne, men Sally ger sig inte. Hon har ingen skuld i detta. 
Samtidigt med blodgreppet som Ohm besvärjer i rummet, agerar han också transporterare vid spegeln och håller ett 40-tal föremål svävande. Det är ansträngande, och nu är situationen dessutom svår att förstå. Jared har gett Abigail rodret och Abigail kan inte välja. Ska Ohm bryta Sallys ryggrad, eller hennes armar? Han tvekar, vet att Jared behöver verserna, och bryter därför bara Sallys armar bakåt samtidigt som han rycker henne ur köttägget. 

Vi följer Wilson i utryckningen, alla män är på plats. Cottage är nervös och lättirriterad, Hall lyckades övertyga ambulanspersonalen om att han var stark nog att följa med och är därför också på plats, om än på kryckor.
De avancerar in i cirkusen, möts av tomma korridorer då och då avbrutna av långa snitt som leder vidare i parallella lönnkorridorer. Slutligen nästan tumlar de in i stortältet, där orgien just har avklingat. I mitten ett nergrisat område där det har stått någonting, nu bortforslat. Det är köttägget som nu är placerat i den mindre ceremonisalen noch därmed inte längre befinner sig i orgien.
Cottage börjar febrilt mana de utslagna människorna att resa sig medelst sablarnas plattsidor, men utan resultat. Just som han är i färd med att handboja en man i röran av människor, far någonting i honom och de börjar kyssas hämningslöst. De andra mannarna i kåren ser förvirrat detta ske, och några andra konstaplar låter också kläderna falla och ger sig in i orgien, vad som återstår av den. Hundarna stannar ivrigt doftande och bryr sig inte om sina hussars kommandon, leden börjar lösas upp. Mannarna börjar känna sig riktig oroliga, och när tältet plötsligt fattar eld stiger paniken. En häftig eldstrid utbryter mellan antiversiter och poliser i storgrottan, samtidigt som Wilson och hans män avancerar närmare cirkusens andra tältscen, där kan höras avlägsna röster eka. Han klämmer hårdare om revolvern just som ett fasansfullt bröl, ett djävulskt tordönsljud skallar över Dedham. Signalen för att Cirkus Antiversum är on the move.

VÄLKOMNA TILL CYRUS EPIPHANY AVSNITT 16 - ANTIVERSUM RÄMNAR




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar